Lažnom diplomom došao do mjesta direktora, a onda si isplatio 1,5 milijuna kuna!?

vv | 18.1.2020. u 06:54h | Objavljeno u Crna kronika

Zbog počinjenja produljenog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, kao i kaznenog djela krivotvorenja isprave, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo optužnicu protiv  Mladena Jozinovića, bivšeg čelnika Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica, odnosno istoimenog poduzeća.

-Okrivljenika se tereti da je od siječnja 2016. do studenog 2017. godine u Koprivničkom Ivancu, kao direktor trgovačkog društva, neosnovano ugovarao i nalagao isplate novca društva u vlastitu korist, prikazujući ih kao plaćanje temeljem ugovora o djelu, naknadu za obavljanje poslova direktora i nagradu za pozitivan financijski rezultat poslovanja, iako je znao da na takve isplate nije imao pravo, niti je za njih ishodio suglasnosti nadzornog odbora i skupštine društva, dok je ugovore potpisao u svojstvu direktora društva i u vlastito ime kao druga ugovorna strana, navodi ŽDO, dodajući da je na opisani način pribavio nepripadnu korist u iznosu većem od 1.470.000 kuna.

Okrivljeniku se stavlja na teret i da je radi zasnivanja radnog odnosa u trgovačkom društvu nabavio lažnu diplomu i potvrdu jednog fakulteta u Zagrebu u kojima je neistinito navedeno da je završio studij prometnih znanosti te takvu krivotvorenu diplomu i potvrdu predao kao dokaz o svojoj stručnoj spremi pa je poslodavac, ne sumnjajući u vjerodostojnost tih isprava, u travnju 2012. godine zasnovao radni odnos s njim.