Kupovao auto na internetskom oglasniku, ostao i bez 8.500 eura i bez auta Foto: Pexels / ilustracija

Kupovao auto na internetskom oglasniku, ostao i bez 8.500 eura i bez auta

Varaždinske vijesti | 17.5.2023. u 10:46h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 42-godišnjaka da je prevaren pri kupnji vozila preko interneta.

- Prema prijavi, on je 20. travnja ove godine na jednoj Internet stranici za oglašavanje vozila, pronašao oglas o prodaji osobnog vozila koje je odgovaralo njegovim zahtjevima. Nakon što je stupio u kontakt s prodavačem vozila putem e-maila, isti je izjavio da on živi u Grčkoj, dok se vozilo nalazi u Njemačkoj. Tom mu je prilikom predložio jedno poduzeće koje će provesti transakciju plaćanja i dostaviti vozilo, kako bi sve bilo sigurno za obojicu. U kontaktu s predloženim poduzećem, navedeni su mu potvrdili da se vozilo nalazi kod njih i dostavili upute o provedbi transakcije. Temeljem navedenog, prijavitelj je početkom svibnja uplatio iznos od 8.500 eura na dostavljeni broj računa te od poduzeća zaprimio potvrdu o uplati, kao i termin za isporuku vozila, no nakon toga ne može više ni na koji način stupiti u kontakt s prodavateljem niti spomenutim poduzećem, niti mu je prema dogovoru, dostavljeno vozilo - izvijestili su iz varaždinske policije.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog kaznenog djela i pronalasku počinitelja.