Kralo se na sve strane: Provalnicima na meti kuće, radionice, nogometni klubovi... Foto: ilustracija

Kralo se na sve strane: Provalnicima na meti kuće, radionice, nogometni klubovi...

I.D./Varaždinske vijesti | 6.8.2019. u 13:37h | Objavljeno u Crna kronika

Varaždinska je policija izvijestila o provalama i krađama koje su se u proteklom razdoblju dogodile na području Varaždinske županije.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 63-godišnjakinje kojom prijavljuje da je nepoznati počinitelj od 1. studenog 2018. do 4. kolovoza 2019. godine u Trenkovoj ulici u Varaždinu provalio u obiteljsku kuću iz koje je otuđio nakit. Visina materijalne štete procijenit će se naknadno.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 69-godišnjaka, kojom prijavljuje da mu je nepoznati počinitelj od 20. srpnja do 3. kolovoza provalio u obiteljsku kuću u Preloškoj ulici u Varaždinu, iz koje je otuđio nakit i ručni sat. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu odgovorne osobe, koja prijavljuje da je nepoznati počinitelj u Varaždinu, predio zvani „Šinterija“ od 31. srpnja do 2. kolovoza provalio u hangar kojim se koristi jedno trgovačko društvo u vlasništvu grada Varaždina. Iz hangara je otuđio više desetaka metara kabla za mrežno napajanje i jednu plinsku bocu. Visina materijalne štete će se utvrditi naknadno.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 48-godišnjaka.

- Navedeni prijavljuje da mu je nepoznati počinitelj od 1. do 3. kolovoza provalio u obiteljsku kuću u Kumičićevoj ulici u Varaždinu, u kojoj je porazbacao stvari. Točan popis otuđenih predmeta i visina materijalne štete utvrditi će se naknadno - priopćili su iz policije.

U petak, 2. kolovoza u Ulici Ivana Meštrovića u Varaždinu nepoznati je počinitelj provalio u stan, vlasništvo 47-godišnjaka, iz kojeg je otuđio prijenosno računalo i novčanik sa dokumentima i novcem, nakon čega je koristeći se otuđenom karticom sa bankomata podignuo novac. Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna.

U petak, 2. kolovoza u Križanićevoj ulici u Varaždinu, nepoznati je počinitelj iskoristio nepažnju 31-godišnjakinje te joj iz kuće otuđio zlatni nakit i ručni sat. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu odgovorne osobe jednog trgovačkog društva da je nepoznati počinitelj od 4. do 5. kolovoza provalio u objekt radionice u Međimurskoj ulici u Varaždinu iz koje je otuđio brusilicu, više različitih bušilica i aparat za zavarivanje. Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su i prijavu odgovorne osobe jednog nogometnog kluba, koji prijavljuje da je nepoznati počinitelj 5. kolovoza oko podneva provalio u prostorije nogometnog kluba u Ulici Moše Pijade u Virju Otok. Iz prostorija je otuđio prijenosno računalo i više komada razne sportske obuće i odjeće. Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju počinitelja ovih kaznenih djela.

Od ostalih događaja, tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske zabilježeno je sedam prekršaja protiv javnog reda i mira i to u Ivancu, donjem Vratnu, Ljubešćici, Čukovcu, Kameničkom Vrhovcu i u dva slučaja u Varaždinu, a radi se o događaju vezanim uz tuču, svađu i viku i vrijeđanje i omalovažavanje službenih osoba.

Označeno u