Krađe širom županije, ženi u Kelemenu iz kuće nestalo nekoliko desetaka tisuća kuna Foto: ilustracija

Krađe širom županije, ženi u Kelemenu iz kuće nestalo nekoliko desetaka tisuća kuna

Varaždinske vijesti | 16.5.2022. u 13:07h | Objavljeno u Crna kronika

Policijska uprava varaždinska izvijestila je o krađama koje su se dogodile proteklih dana.

U vremenu od 10. do 13. svibnja, na prostoru autobusnog kolodvora u Varaždinu, nepoznati je počinitelj demontirao i otuđio stražnji kotač bicikla ostavljenog u stalku za bicikle, u vlasništvu 20-godišnjaka. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 1.000 kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

U vremenu od 13. do 14. svibnja u Kelemenu, nepoznati je počinitelj ušao u kuću u vlasništvu 62-godišnjakinje te iz jedne prostorije otuđio iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Od 7. do 14. svibnja u polju kod Svetog Petra, nepoznati je počinitelj srušio i otuđio stablo hrasta u vlasništvu 56-godišnjaka. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 5.000 kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U subotu, 14. svibnja oko 18.30 sati na parkiralištu trgovine u Ludbregu, nepoznati je počinitelj s motocikla u vlasništvu 21-godišnjaka otuđio torbicu s osobnim dokumentima i iznosom od više tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja navedenog kaznenog djela.

Od ostalih događaja, tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske zabilježeno je pet prekršaja protiv javnog reda i mira i to u Trnovcu, Karlovcu Ludbreškom, Remetincu i u dva slučaja u Varaždinu. Riječ je o prekršajima koji se odnose na viku i galamu, naročito drsko ponašanje, omalovažavanje i vrijeđanje policijskih službenika, davanje alkoholnih pića maloljetnim osobama i osobama pod utjecajem alkohola, te prosjačenje.

Označeno u