KOBNA INTERNETSKA KUPNJA Kupovao bazen uz popust od 80%, a ostao bez 25.000 kuna

Varaždinske vijesti | 4.7.2022. u 13:29h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 42-godišnjaka iz Salinovca da je prevaren pri kupovini preko internetskog oglasnika.

On je prema prijavi, 30. lipnja, na internetskom oglasniku jedne društvene mreže pronašao oglas u ponudi prodaje bazena uz popust od 80 posto, nakon čega je putem aplikacije za komunikaciju stupio u kontakt s prodavateljem i dogovorio kupovinu bazena za oko 170 eura.

Nepoznati prodavatelj je tražio plaćanje putem kreditne kartice, nakon čega je na zahtjev prodavatelju poslao podatke kartice tekućeg računa i broj tokena te sigurnosni kod. Nepoznati počinitelj iskoristio je navedene podatke i izvršio nedozvoljenu transakciju u iznosu od oko 25.000 kuna s računa oštećenog na nepoznati račun. Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti i poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

- Ovom prilikom ponovno apeliramo na građane da budu oprezni prilikom plaćanja na Internetu, da zaštite i ne ustupaju svoje podatke i podatke svojih kartica. Prijevarne taktike kibernetičkih kriminalaca sve su inovativnije. Online prevaranti današnjice učinit će sve što je potrebno da dobiju što žele - vaš novac i/ili bankovne podatke. Pazite na svoje podatke! Kad prodajete, nigdje ne upisujte CVC/CVV broj sa poleđine svoje debitne ili kreditne kartice. Za uplatu na tekući račun je dovoljno upisati samo IBAN - naglašavaju iz PU varaždinske.