Kći optuženog za napad i prijetnje načelniku Sračinca objašnjava kako je do toga došlo

| 12.10.2020. u 19:42h | Objavljeno u Crna kronika

Zbog prijetnje, varaždinsko Općinsko državno odvjetništvo je pred Općinskim sudom u Varaždinu prošli tjedan podiglo optužnicu protiv 67-godišnjaka, kojeg se tereti da je 2. rujna 2020. u mjestu kraj Varaždina, revoltiran time što je obrt u vlasništvu njegove kćeri primio od Općine opomenu s određenim nalogom, udario načelnika općine rukom u čelo, a potom mu zaprijetio da će ga ubiti.

Uz to, u optužnici je predloženo da se okrivljeniku produlje mjere opreza zabrane približavanja i zabrane uspostavljanja ili održavanja veze s oštećenikom, koje je odredilo državno odvjetništvo. Na ovo izvješće ubrzo je stigla reakcija.

- Optužen je moj otac, a sve se dogodilo zbog novog pokušaja zatvaranja obrta za izradu mljevene plastike MA-PLAST, kojeg je osnovao prije 30 godina, a zbog narušenog zdravlja prije sedam godina dao ga je meni u vlasništvo, rekla nam je Jelena Bunić iz Sračinca, koja je danas jedina zaposlenica MA-PLAST-a. Općina, kako tvrdi, na ovaj ili onaj način već 20 godina pokušava zatvori njihov obrt, koji se danas nalazi u industrijskoj zoni Sračinec.

- To nam je već treća lokacija, ali nigdje nemamo mira, iako imamo ishođene sve moguće dozvole za zbrinjavanje plastičnog otpada, odnosno prikupljanjem i reciklažom plastičnih gajbi, paleta i sličnog. Tu plastiku, koja nema mirisa, prvo peremo, a zatim meljemo i pakiramo te dostavljamo za izradu tegli, kvačica i tome slično. Riječ je o neopasnom otpadu, koji je tata počeo zbrinjavati prvo na kućnoj adresi, a onda je napravio halu na prvoj lokaciji, nakon čega mu je rečeno da se treba preseli na sadašnju lokaciju i da onda neće biti problema, veli vlasnica obrta.

Međutim, kako dodaje, i na sadašnjoj lokaciji problemi su se nastavili pa je čak bilo rečeno da obrt nije u interesu građana Sračinca jer se žale.

Više o ovoj temi čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...