Kaznena prijava protiv 48-godišnjaka jer je oštetio svoje poduzeće za milijun kuna

VV | 16.7.2021. u 11:00h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim muškarcem iz Varaždina, zbog sumnje da je kao djelatnik jednog poduzeća zaduženog za vođenje trgovinskog poslovanja kojem je sjedište u Varaždinu počinio kazneno djelo Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Navedeni je, kako se sumnja, na jedno ime otvorio obrt sa sjedištem u Zagrebu sve u cilju prikrivanja stvarnog vlasništva, kojim je započeo poslovanje na način da je kao glavni kupac robe obrta postalo poduzeće u Varaždinu u kojem je radio, te je na taj način od ožujka mjeseca 2014. godine do travnja mjeseca 2019. godine ispred obrta prodao poduzeću u Varaždinu robe u iznosu većem od 2 500 000,00 kuna bez PDV-a a cijena robe koja je bila prosječno uvećana za 45 posto u odnosu na cijenu koju je poduzeće moglo kupiti od drugih dobavljača. Tim radnjama je oštetio poduzeće u Varaždinu u kojem je bio odgovoran za nabavu robe za više od milijun kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici protiv osumnjičenog su podnijeli kaznenu prijavu za kazneno djelo Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Označeno u