Kazna od 14 godina zatvora: Vrhovni sud u cijelosti odbio žalbu Nuše Bunić

Varaždinske vijesti | 12.12.2019. u 17:44h | Objavljeno u Crna kronika

Vrhovni je sud prihvatio žalbu tužiteljstva i Nuši Bunić (23) povisio kaznu zatvora zbog ubojstva Nikole Tureka (30) za dvije godine pa ta kazna sada iznosi 14 godina. Tužiteljstvo je smatralo da kazna od 12 godina nije adekvatna za ostvarenje svrhe kažnjavanja, piše Jutarnji list.

Suci su također u cijelosti odbili njezinu žalbu te u cijelosti potvrdili presudu Lijljane Kolenko, sutkinje varaždinskog Županijskog suda na koji je jučer stigla presuda Vrhovnog suda, prenosi Jutarnji.

Potvrđeno je tako da je Nuša Bunić kriva za ubojstvo jer je 15. lipnja 2017. godine oko 3 sata na livadi varaždinskog predjela Beli kipi uz Dravu nožem oštrice 9,5 centimetara u vrat ubola bivšeg dečka Nikolu Tureka, mladog varaždinskog poduzetnika i bikera. Prerezala mu je karotidnu arteriju i pobjegla. Nikola je preminuo u bolnici dva dana poslije. U sudskom spisu je bila i snimka njegova vapaja upomoć Centru 112.

Bunić se branila se da je Nikola naletio na nož jer se ona branila od pokušaja silovanja. Osporeno joj je i da je kazneno djelo počinila eventualno u nužnoj obrani i da je u trenutku kad je zadala kobni ubod nožem bila neubrojiva, nego upravo suprotno.

 

Označeno u