KAKO TO: “Našli su drogu i oružje, ali baš ništa kod mene, a samo sam ja optužen i u istražnom zatvoru“

| 29.6.2020. u 18:11h | Objavljeno u Crna kronika

Nesvakidašnji je tijek kaznenog postupka, koji je pokrenut prošle godine nakon kriminalističke obrade osmero uhićenika, koje se sumnjiči za nedozvoljeno držanje oružja i droga, kao i pokušaj likvidacije u varaždinskom narko miljeu. Naime, nakon što smo objavili da je “zapelo” potvrđivanje optužnice protiv Z.J., jednog od osumnjičenika koji je u istražnom zatvoru još od listopada prošle godine, upravo nam se on javio, tvrdeći da smo objavili neistine, pri čemu je ukazao na još niz, po njemu, spornih stvari.

U članku „Još se ispituje optužnica Z. J., koji je u pritvoru od listopada“ podsjetili smo, uz ostalo, na priopćenje varaždinskog Općinskog državnog odvjetništva (ODO) od 24. listopada prošle godine u kojem stoji da se „osnovano sumnja da je 51-godišnjak od lipnja do kolovoza 2019. u više navrata nagovarao 25-godišnjaka da se riješi konkurenata u prodaji droge na području Varaždina, tako da postavi 200 kg eksploziva ispod njihovih osobnih automobila“.

- Uopće se ne radi o 200 kilograma, nego 200 grama, kako stoji u transkriptima pa i prilogu policije, zahtjevu ODO i nalogu suca istrage. Sve je citirano od riječi do riječi, samo što je u optužnici 200 grama postalo 200 kilograma, bez objašnjenja i razloga, osim da se uplaši javnost i da vijest bude bombastična, ukazuje nam Z.J., napominjući da se iz transkripata također vidi da je S. R. prodao je neispravan plinski pištolj, kao i da nisu planirane likvidacije, nego da je bila posrijedi šala o tome da bi se auto dignuo u zrak.

Kako nadalje ukazuje, optužnica još nije potvrđena jer se ispituje zbog zakonitosti, budući da su prekoračeni svi zakonski rokovi jer je varaždinsko Općinsko državno odvjetništvo tvrdilo da ga nisu prisluškivali prije 4. travnja 2019., a sada sudac istrage kaže da jesu, ali za drugo kazneno djelo.

Više o ovoj temi čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...