Kako se zaštititi od lopova i što učiniti kada susjed previše buči – pitajte policiju Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Kako se zaštititi od lopova i što učiniti kada susjed previše buči – pitajte policiju

VV | 24.7.2020. u 08:00h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Kako se zaštiti od provalnika za vrijeme, riješiti probleme parkinga u Gradu Varaždinu, zaštiti se od prijevara ili lažnih ponuda, što učiniti kada susjed previše buči i kako spriječiti krađu bicikla samo su neka od pitanja koja građani mogu postaviti djelatnicima policije.

Naime, tijekom mjeseca srpnja, kolovoza i rujna PU varaždinska organizira preventivne tematske dane u Info centru policije na Gradskoj tržnici Varaždin. Planirane aktivnosti će se provoditi utorkom i četvrtkom od 9 do 12 sati, a provodit će ih policijski službenici u suradnji sa drugim službama i inspekcijama.

- Cilj planiranih aktivnosti je omogućiti svim zainteresiranim medijima i građanima provjerene informacije, savjete o mogućnostima zaštite i samozaštite, ali i dati upute o rješavanju određenih lokalnih problema, te odgovarati na njihova pitanja. Na takav način želimo senzibilizirati građane da se pravovremenim informiranjem o sigurnosnim problemima mogu zaštititi od neželjenih događaja i večih šteta, ali i lutanja u pronalasku rješenja problema. Na takav način želimo kod svih građana podići razinu osjećaja sigurnosti na viši nivo – izvijestili su iz PU varaždinske iz koje pozivaju sve građane da dođu u policijski Info centar za prevenciju na Gradsku tržnicu Varaždin (prostor s lijeve strane ulaza kroz vežu iz Kukuljevićeve ulice). 

U utorak, 28. srpnja i četvrtak, 30. srpnja preventivna tema o kojoj će se razgovarati su provale i krađe u stanove i obiteljske kuće za vrijeme godišnjih odmora. Građani će iz prve ruke imati priliku doznati kako se zaštiti od provalnika kada su na ljetovanju.