Nije stao na pješačkom prijelazu, nastradala maloljetna pješakinja

vv | 7.10.2024. u 12:14h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 4. listopada oko 6:40 sati u Gornjem Kuršancu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena maloljetna pješakinja.
 
Državljanin Bosne i Hercegovine rođen 1982. s prijavljenim boravištem u Varaždinu, upravljao je teretnim automobilom s pridodanom poluprikolicom, varaždinskih registarskih oznaka, Čakovečkom ulicom te se pritom obilježenom pješačkom prijelazu nije približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno na takav način da može zaustaviti svoje vozilo kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Uslijed opisane situacije prednjim bočnim dijelom teretnog automobila udario u tijelo pješakinje (mlađe maloljetnice) koja se nalazila na pješačkom prijelazu i prelazila kolnik Čakovečke ulice. Nakon udara pješakinja je pala na kolnik.
 
Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđena maloljetnica prevezena je u čakovečku bolnicu, gdje je zadržana na daljnjem liječenju, dok će se težina ozljeda naknadno okvalificirati.
 
Nakon kvalifikacije ozljeda slijedi i pravna kvalifikacija događaja (prekršajna ili kaznena odgovornost 42-godišnjeg vozača teretnog vozila).