Jurio bez vozačke i neregistriranim vozilom, prijeti mu kazna od 82.000 kuna i do 120 dana zatvora

Varaždinske vijesti | 10.12.2021. u 10:17h | Objavljeno u Crna kronika

U srijedu, 8. prosinca oko 15.15 sati u Varaždin Bregu, Banjšćina, policijski službenici mobilnog tima prometne policije specijalnim vozilom za utvrđivanje prometnih prekršaja „presretačem“, zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 49-godišnjak.

Nadzorom je utvrđeno da je isti u naseljenom mjestu gdje je brzina ograničena na 50 km/h, upravljao brzinom od 105 km/h.

Također je utvrđeno da je upravljao vozilom kojem je isteklo važenje prometne dozvole i obaveznog osiguranja vozila, zatim pod zabranom, odnosno za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije, da je upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita i u vrijeme kad mu je na snazi mjera zabrane polaganja vozačkog ispita zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova.

Za počinjene prekršaje protiv okrivljenika će se podnijeti optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Varaždinu, a za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje ukupne novčane kazne u iznosu od 82 000 kuna te kazne zatvora do 120 dana.