Još jedna prijevara: Prodavao kotače s gumama, a ostao bez 280 eura Foto: Pexels/ilustracija

Još jedna prijevara: Prodavao kotače s gumama, a ostao bez 280 eura

Varaždinske vijesti | 7.11.2023. u 11:03h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu 26-godišnjaka, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela računalne prijevare.

- Kako je prijavljeno, 26-godišnjak je 5. studenog na jednom internet oglasniku objavio oglas da prodaje kotače s gumama. Nakon toga mu se javila nepoznata osoba zainteresirana za kupnju i poslala poveznicu s lažno kreiranom stranicom s logom jedne kurirske službe dovodeći ga u zabludu da je potrebno upisati podatke radi primanja uplate u koju je 26-godišnjak upisao broj svoje kartice, valjanost i cvc broj da bi mu nakon toga s računa bio skinuti novčani iznos od oko 280 eura - priopćili su iz PU varaždinske.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Također, policija ponovno apelira na građane da budu oprezni prilikom prodaje i plaćanja na Internetu, da zaštite svoje podatke i podatke svojih kartica.

- Prijevarne taktike kibernetičkih kriminalaca sve su inovativnije. Online prevaranti današnjice učinit će sve što je potrebno da dobiju što žele - vaš novac i/ili bankovne podatke - napominju iz policije.

- Pazite na svoje podatke! Kad prodajete, nigdje ne upisujte CVC/CVV broj sa poleđine svoje debitne ili kreditne kartice. Za uplatu na tekući račun je dovoljno upisati samo IBAN. Ne ispunjavajte nikakve poveznice gdje se traže vaši osobni podaci, koju vam šalju nepoznate osobe koje su zainteresirane za kupnju vaših proizvoda - upozorili su iz PU varaždinske.