Jedna osoba smrtno stradala u nesreći na ludbreškoj obilaznici Foto: ilustracija

Jedna osoba smrtno stradala u nesreći na ludbreškoj obilaznici

I.D./Varaždinske vijesti | 3.10.2016. u 09:52h | Objavljeno u Crna kronika

Danas, 3. listopada oko 8.50 sati na državnoj cesti D-2 u Selniku, u prometnoj je nesreći smrtno stradala jedna osoba. Muškarac starosti 37 godina upravljao je osobnim vozilom državnom cestom iz smjera Koprivnice prema Varaždinu. Po izlasku iz blagog desnog zavoja, zbog brzine neprilagođene stanju i uvjetima na kolniku, vozilom je prešao na lijevu prometnu traku namijenjenu kretanju vozila iza suprotnog smjera. Tom je prilikom prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 64-godišnjak. Udareno je vozilo od siline udara odbačeno u desni cestovni jarak.

U prometnoj je nesreći smrtno stradao 64-godišnji vozač, dok je 37-godišnjak ozlijeđen. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, gdje su mu ozljede okvalificirane kao teže. Na mjesto događaja izašla je zamjenica Općinskog državnog odvjetnika u Varaždinu, koja je obavila očevid uz stručnu pomoć policijskih službenika i prometnog vještaka. Navedena je također odredila obdukciju preminulog. 

Za vrijeme trajanja očevida, do 13.40 sati, navedena dionica državne ceste bila je zatvorena te se promet odvijao obilazno uz regulaciju policijskih službenika.