Je li Slatki put kod Leštakovca bio tragično gorak za nestalog Petrekovića?

| 20.10.2020. u 22:13h | Objavljeno u Crna kronika

Iako je to još do jučer bilo moguće, policija je danas prekinula promet na dijelu Slatkog puta, odnosno Jalžabetske vinske ceste, i to kod mostića uz malonogometno igralište, tako da se više ne može prometovati iz Leštakovca prema obližnjem vinogorju.

Razlog su izvidi koje već nekoliko dana obavlja Županijsko državno odvjetništvo, kilometar dva od policijske blokade, i to na padini pri vrhu brijega, neposredno uz cestu, gdje je još lani posjećena šuma. Do kada se tu neće moći prometovati, nije poznato.

Isto tako nije sa sigurnošću poznato što se traži još od prošlog četvrtka, odnosno je li nešto u međuvremenu nađeno jer državno odvjetništvo i policija zasada ništa ne govore. No, znakovito je da policija osigurava navedeno područje i noću, kada na terenu nema istražitelja.

Budući da šutnja nadležnih uvijek potiče sumnje i nagađanja, tako je to slučaj i sada. Tako se u javnosti, osobito na društvenim mrežama,  najviše navodi, kao što smo pisali, da bi ovi izvidi mogli imati vezu s dva možda najintrigantnija neriješena slučaja u Varaždinskoj županiji: nestanku Dejana Petrekovića te krađi oružja iz skladišta varaždinske policije.

Petreković se, podsjetimo, nestao u srpnju 2018. nakon što se odvezao od kuće desetak kilometara dalje od Leštakovca. Kako smo tada doznali u razgovoru s njemu bliskim osobama, njegovo vozilo pronađeno je kod pizzerije u Trnovcu, a naknadno i njegovi dokumenti te uništeni mobitel. No, ništa od toga nije pomoglo da se utvrdi njegova sudbina koja bi mogla biti tragična, budući da se mu se izgubio svaki trag prije više od dvije godine.

Iako nije javno poznato je li nestali Petreković ikada imao probleme sa zakonom, ipak ga se dovodi u vezu s nestankom policijskog oružja. Naime, kako su na sudu izjavili policajci koji su zaustavili Davora Papeca i Dražena Cmrečaka, koji su na varaždinskom Općinskom sudu osuđeni za šverc (i) policijskog oružja, povod za zaustavljanje Renault Lagune u kojoj su bili - bio je taj što je ono pripadalo policiji „poznatoj“ osobi. Dakle, ne vozačima, već nekom trećem. Kome, sudska izvješća ne govore, a oni koji znaju – šute.

Međutim, nakon toga su se pojavile sumnje da je vlasnik Renault Lagune upravo Petreković. Ako je tako, onda bi on bio jako nezgodan svjedok o tome kako je moguće da je iz policijskog skladišta prije 2015. nestalo 153 komada oružja, čija vrijednost je oko milijun kuna, a da do danas nema čak ni osumnjičenog za to.

Štoviše, USKOK za taj predmet ne želi ni čuti, a zašto  ni do danas nije jasno, iako je o tome bivši državni odvjetnik govorio na za javnost zatvorenoj sjednici Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije…