Je li 61-godišnji Varaždinac, osumnjičen za pokušaj ubojstva, pucao u samoobrani? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Je li 61-godišnji Varaždinac, osumnjičen za pokušaj ubojstva, pucao u samoobrani?

| 11.5.2020. u 19:00h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Je li moguće da je do pucnjave pištoljima došlo zbog sumnji oko krađe kosilice i akumulatora ili je još nešto posrijedi? A ako je teško ozlijeđeni 28-godišnjak na mjesto događaja uistinu došao radi šetnje, kako tvrde u obitelji, zašto se dovezao automobilom i još s neprijavljenim pištoljem, ako je drugi od dva pronađena pištolja uistinu njegov?

Četiri hica

Ovo su samo neke dvojbe koje su se pojavila nakon što je početkom prošlog tjedna Županijsko državno odvjetništvo u Varaždin otvorilo istragu te obavilo prvo ispitivanje uhićenog Ž. Č. (1959.) iz Varaždina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog pokušaja ubojstva.

- Postoji osnovana sumnja da je 61-godišnjak 2. svibnja 2020. u Vulariji, nakon kraće prepirke s 28-godišnjakom, u cilju da ga usmrti ispalio najmanje četiri hica iz svojeg malokalibarskog pištolja u njega te mu nanio ustrjelne rane glave s oštećenjem mozga i krvarenjem u moždanu ovojnicu, odnosno ozljede opasne po život, navelo je ŽDO, dodajući da je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila prijedlog državnog odvjetnika i odredila 61-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. A jedan od više svjedoka kobnog događaja, bio je pukovnik HV-a Ratimir Benčić iz Turčina, čija je kći vlasnica vikendice u malom vikend naselju kod Vularije, mjestu u međimurskoj općini Orehovica gdje vikendicu ima i Ž.Č.

Kao i 28-godišnji keramičar M. P. iz Vularije, otac dvije malodobne djece, koji se bori za život u Županijskoj bolnici u Čakovcu, i Benčić je teško ozlijeđen, ali nije mu ugrožen život jer je ustrijeljen u ruku. A tko je točno i zašto u njega pucao, ni policija ni državno odvjetništvo za sada ne govore, ali se u javnosti nagađa da je to 28-godišnjak...

Tko je prvi i zašto zapucao te sve ostale detalje ovog događanja pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti