Između Maclja i Bednje prevrnulo se vozilo, ozlijeđene dvije osobe

VV | 28.2.2022. u 16:33h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 25. veljače oko 13.45 sati u ulici Braće Radić u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 75 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera centra grada u smjeru Gojanca. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza kod raskrižja s ulicom Frana Galinca, nije se zaustavio i propustio pješake koji su prelazili kolnik preko istog. Zbog toga je prednjim dijelom vozila udario u desnu stranu bicikla kojeg je gurao 37-godišnjak. Pješak je uslijed udara pao na kolnik pri čemu je ozlijeđen. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 25. veljače oko 13.30 sati na županijskoj cesti između Maclja i Bednje, ozlijeđene su dvije osobe. Mladić u dobi od 24 godine upravljao je osobnim vozilom u smjeru Bednje te je nakon pretjecanja teretnog vozila, pri ulasku u desni oštri zavoj, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, vidljivosti te preglednosti, izgubio nadzor nad upravljačem i u zanošenju vozila sletio u lijevo van kolnika na mekani teren. Pritom je prednjim dijelom vozila naletio na zemljani nasip te se vozilo prevrnulo na krov i zaustavilo na kolniku. U prometnoj nesreći su lakše ozlijeđeni vozač i 24-godišnja putnica iz vozila te su odbili ponuđenu liječničku pomoć.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 27. veljače oko 14.45 sati na državnoj cesti D-24 u Donjem Makojišću. Žena starosti 38 godina upravljala je osobnim vozilom iz smjera Topličice u smjeru Podruta. Pri izlasku iz desnog oštrog nepreglednog zavoja, zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na cesti, vozilom je prešla ulijevo te sletjela van kolnika, zaustavivši se na željezničkoj pruzi. U prometnoj je nesreći lakše ozlijeđena osmogodišnja putnica iz vozila te joj je medicinska pomoć pružena na mjestu događaja.