Izazvao sudar u alkoholiziranom stanju te napustio mjesto nesreće

VV | 18.1.2022. u 10:15h | Objavljeno u Crna kronika

U ponedjeljak, 17. siječnja u 6.45 sati u ulici Zrinskih i Frankopana u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Muškarac starosti 40 godina upravljao je teretnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0.88 g/kg, prometnom trakom istočne kolničke trake za smjer ravno. Dolaskom do raskrižja s ulicom Tome Blažeka, započeo je prelaziti vozilom iz trake za smjer ravno u prometnu traku za smjer ravno i lijevo, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način.

Zbog toga je desnom bočnom stranom vozila naletio na lijevu bočnu stranu osobnog vozila kojim je prometnom trakom za smjer ravno i desno, upravljala 25-godišnjakinja. Navedena je pritom ozlijeđena te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Teretno je vozilo uslijed udara odbačeno udesno, pri čemu je desnim kotačima naletjelo na rubni kamen s istočne strane kolnika.

Vozač je nastavio upravljati travnatom površinom, vratio se vozilom na kolnik te napustio mjesto prometne nesreće. Navedeni je istog dana oko 11.30 sati, po pozivu pristupio u Postaju prometne policije Varaždin.