Iz Zagreba vlakom došao u Varaždin kako bi krao likere i viskije po trgovinama Foto: Ilustracija/Pexels

Iz Zagreba vlakom došao u Varaždin kako bi krao likere i viskije po trgovinama

bb | 21.3.2022. u 09:20h | Objavljeno u Crna kronika

Zbog toga što je ukrao više boca žestokih pića, sveukupne vrijednosti 7.797,50 kuna, varaždinski je Općinski sud na šest mjeseci zatvora osudio Benjamina Sulejmanija iz Zagreba, hrvatskog i makedonskog državljanina, koji je dosada više puta osuđivan, ali mu je kazna zamjenjivana za rad za opće dobro.  

Okrivljeni je prije dvije godine u Kauflandu ukrao dva Jagermeister likera, četiri Johnny Walker gold reserve whiskeya, dva Jack Daniels Whiskeya Honey, tri Malibu rum kokos likera, četiri  Chivas Whiskeya rekal i sedam boca Centenario 23 ruma.

Priznajući krađu, optuženi je izrazio žaljenje što to učinio te je prihvatio predloženu sankciju od strane ODO u Varaždinu, odnosno kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci.

Opisao je kako je vlakom došao u Varaždin i u trgovinu Kaufland s namjerom da otuđi alkoholna pića. Ušao je u Kaufland, uzeo kolica te otišao do odjela s alkoholnim pićima, misli da je uzeo 6 flaša alkoholnih pića te ih iznio iz trgovine, ostavio na parkingu kod Kauflanda kako bi ih poslije pokupio, nakon čega je s istom namjerom otišao u Kaufland u Čakovec, gdje su ga uhvatili..

Prilikom utvrđivanja kazne optuženiku, sud je uzeo u obzir stupanj krivnje i svrhe kažnjavanja, ocijenio sve okolnosti koje utječu na kaznu po vrsti i mjeri, osobito jačinu ugrožavanja ili povrede zaštićenog dobra, pobude iz kojih je djelo počinjeno, stupanj povrede, način počinjenja i skrivljene učinke kaznenog djela, prijašnji život počinitelja, njegove osobne i imovinske prilike, njegovo ponašanje nakon počinjenja kaznenog djela.

Kao olakotne okolnosti utvrdio što je optuženik priznao počinjenje kaznenog djela i time pridonio bržem okončanju ovog postupka, što je izrazio žaljenje za počinjenim kaznenim djelom, što se suglasio s predloženom kaznom, te dob optuženika dok je kao otegotne okolnosti utvrdio njegovu dosadašnju višestruku osuđivanost od čega i za isto kazneno djelo, što je kazneno djelo počinio izravnom namjerom.  

Označeno u