Istrgnula novac djetetu, pretukla bolesnu 75-godišnjakinju i zaprijetila da će joj zapaliti kuću Foto: ilustracija

Istrgnula novac djetetu, pretukla bolesnu 75-godišnjakinju i zaprijetila da će joj zapaliti kuću

I.D./Varaždinske vijesti | 27.3.2019. u 14:45h | Objavljeno u Crna kronika

Nakon što su policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili kriminalističko istraživanje, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je 23. ožujka prvo ispitivanje uhićene 18-godišnjakinje zbog osnovane sumnje da je počinila kaznena djela teške krađe, razbojništva, teške tjelesne ozljede i prijetnje.

- Postoji osnovana sumnja da je 18-godišnjakinja 5. veljače 2019. pozvonila na vrata stana u Varaždinu, a nakon što je vrata otvorilo 10-godišnje dijete koje je bilo samo u stanu, predstavila se kao prijateljica njegove majke i tražila da joj dade novac zbog teške materijalne situacije, pa je dijete uzelo majčin novčanik i dalo joj 200 kuna, a kad je uočila da u novčaniku ima još novca, istrgnula ga je i uzela još 150 eura - navodi DORH.

No, tu nije kraj njenim kaznenim djelima.

- Postoji osnovana sumnja i da je 6. ožujka 2019. u Varaždinu, zajedno s još jednom ženskom osobom, ušla u hodnik obiteljske kuće gdje su naišle na 75-godišnju oštećenicu koja zbog preboljenog moždanog udara otežano hoda uz korištenje štapa, snažno ju odgurnule i bacile na pod, čvrsto ju uhvatile za ruke i poprskale ju sprejem, a tubom spreja zadale joj više udaraca po glavi i nanijele joj teške ozljede (izbijena tri zuba i lom protetskog nadomjeska). Nakon toga, osnovano se sumnja, uzele su joj s ruke zlatni vjenčani prsten i s vrata joj strgnule zlatni lančić s medaljonom te pretražile kuću i pronašle te uzele još jedan prsten, novčanik s bankovnom karticom i novac u iznosu od 920 kuna - priopćilo je varaždinsko državno odvjetništvo.

Usto se sumnja da je 18-godišnjakinja prije napuštanja kuće zaprijetila 75-godišnjakinji da će joj zapaliti kuću ako pozove policiju.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 18-godišnjakinji istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Označeno u