Dr. Nenad Horvat

Istražni zatvor 43-godišnjaku zbog prijetnji smrću varaždinskom psihijatru

M.P./Varaždinske vijesti | 9.3.2017. u 19:20h | Objavljeno u Crna kronika

Zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela prijetnje, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je prvo ispitivanje 43-godišnjaka.

Sumnja se da je u ponedjeljak u Varaždinu nezadovoljan svojim tretmanom na liječenju kod oštećenika, zaprijetio mu da će ga ubiti i potom ga na izlasku iz trgovine fizički napao. Kada mu je u pomoć priskočio drugi čovjek, nasrnuo je i na njega te i njemu zaprijetio ubojstvom.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i 43-godišnjaku odredila istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti.

Muškarac kojem je 43-godišnjak zaprijetio je inače varaždinski psihijatar dr. Nenad Horvat.

- To se dogodilo u ponedjeljak navečer kod Kauflanda, vraćao sam kolica nakon shoppinga, i u tom je trenutku do mene došao taj čovjek i iz čista mi mira počeo prijetiti smrću. Psovao me i rekao da će me zaklati karticom, a potom me udario koljenom u rebra. Srećom, u pomoć mi je priskočio čovjek iz kafića, a onda je udario i njega. Da nije došao taj čovjek, tko zna kako bi sve završilo - kaže dr. Horvat.

Muškarac koji mu je prijetio smrću nažalost je već dobro poznat dr. Horvatu.

-  U travnju 2007. godine ničim izazvan uletio mi je u ambulantu i u potpunosti je demolirao, a mene je skoro ubio. On je inače duševni bolesnik, pacijent je na muškom odjelu psihijatrije, no nije moj pacijent. Zbog događaja iz 2007. godine osuđen je na 26 mjeseci zatvora - ističe dr. Horvat te odbacuje navode da ga je napao branitelj, a kako se počelo spekulirati u javnosti.

 

 

Označeno u