Istraga protiv vozača traktora koji je usmrtio biciklista, ŽDO Varaždin traži i istražni zatvor Foto: Ilustracija

Istraga protiv vozača traktora koji je usmrtio biciklista, ŽDO Varaždin traži i istražni zatvor

vv | 31.8.2023. u 11:47h | Objavljeno u Crna kronika

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 25. kolovoza 2023., donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1967.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 4. u vezi st. 1. Kaznenog zakona.

Traktorom udario muškarca na biciklu, od ozljeda preminuo na mjestu nesreće

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 56-godišnjak 23. kolovoza 2023. oko 18:50 sati, u mjestu Donji Vidovec u Međimurskoj županiji, bez izdane vozačke dozvole upravljao tehnički neispravnim i neregistriranim traktorom s priključenom cisternom pod utjecajem alkohola (koncentracija od najmanje 1,9 promila alkohola u organizmu) i zbog toga prednjom stranom traktora udario u bicikl kojim je, svojim lijevim rubom kolnika, upravljao 49-godišnjak. Biciklist je, nakon udara, pao na kolnik i uslijed prelaska traktora zadobio više teških ozljeda od kojih je preminuo na mjestu nesreće.

Državno odvjetništvo podnijelo je prijedlog da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela kojeg je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila i odredila okrivljeniku istražni zatvor.