Djeci nudio i prodavao kokain, amfetamin, gljive, "travu"...

VV | 13.5.2023. u 10:00h | Objavljeno u Crna kronika

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 5. svibnja 2023., donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (2000.) zbog osnovane sumnje na počinjenje produljenog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 23-godišnjak od veljače 2022. do siječnja ove godine, u više mjesta u Međimurskoj županiji, držao kod sebe droge, omogućio djeci konzumaciju droge te u više navrata nudio na prodaju i prodavao djeci droge kokain, MDMA, amfetamin, sintetski kanabinoid, gljive psilocibin i marihuanu. Osnovano se sumnja da su dvojica njegovih kupaca u više od 120 navrata prodali dalje drogu drugoj djeci i punoljetnim osobama (o tome je objavljeno posebno priopćenje).

Državno odvjetništvo je podnijelo prijedlog da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog i odredila okrivljeniku istražni zatvor.