Ispravak: "MUP je objavio netočne informacije, poslujemo zakonito"

VV | 19.5.2020. u 08:57h | Objavljeno u Crna kronika

Redakciji Varaždinskih vijesti obratilo se odvjetničko društvo Musulin i suradnici kao punomoćnici u ime društva WW Travel GmbH iz Švicarske uz zahtjev da objavimo ispravak netočne informacije objavljene 21. travnja ove godine na linku: https://wwwvarazdinske-vijesti.hr/crna-kronika/mup-internetom-haraju-novi-pokusaji-prij^vare-ne-nasjedajte-na-sumnjive-mailove-39531/

Odvjetnici pojašnjavaju da su na internetskim stranicama MUP-a objavljene netočne informacije koje je prenijelo 30-ak hrvatskih medija te su, kako ističu, time povrijeđena prava i interesi njihova klijenta. Traženi ispravak objavljujemo u cijelosti:

- Na internetskim stranicama https://www.varazdinske-vijesti.hr/crna-kronika/mup-internetom-haraju-novi-pokusaji-prijevare-ne-nasjedajte-na-sumnjive-mailove-39531 je pod naslovom: „MUP: Internetom haraju novi pokušaji prijevare, ne nasjedajte na sumnjive mailove!" dana 21.4.2020. objavljena netočna informacija da je poslovanje i postupanje društva WW Travel GmbH protivno zakonu i kao takvo ima obilježja prijevare.

Dakle, nije točno da je poslovanje i postupanje društva WW Travel GmbH prijevarno s ciljem krađe osobnih podataka, odnosno da se pri poslovanju i postupanju društvo WW Travel GmbH koristi „ vishingom ", „phishingom " ili drugim oblicima internetske prijevare.

Također, nije točno da se u elektroničkoj poruci društva WW Travel GmbH, koju upućuje potencijalnim klijentima, nalazi internetska poveznica na sumnjiv sadržaj.

Društvo WW Travel GmbH je registrirano u Švicarskoj kod Trgovačkog suda kantona Zug te u skladu s propisima posluje više godina obavljajući djelatnost promidžbe i pružanja turističkih usluga i rezervacija, pri čemu za poslovanje koristi i internetsku stranicu https://wwtravel.ch i, između ostaloga, broj telefona 01 6700060 s kojeg zakonito kontaktira i nudi suradnju potencijalnim klijentima.

U ovom vremenu kada se hrvatski turistički smještaji suočavaju s ogromnim problemima i nedostatkom likvidnosti, društvo WW Travel GmbH nudi programska rješenja da vlasnici smještajnih jedinica svoj posao olakšaju, te da novcem od rezervacija raspolažu odmah, neovisno o tome da li je dolazak gostiju ove ili sljedeće sezone, i to bez fiksne naknade, sve skladno zakonu i važećim propisima.

Društvo WW Travel GmbH uspješno posluje i ima dugogodišnju sjajnu suradnju s velikim brojem zadovoljnih klijenata - vlasnika smještajnih objekata u Republici Hrvatskoj i u inozemstvu. 

Označeno u