Ispitan osumnjičeni 60-godišnjak za obiteljsko nasilje i prijetnje bivšoj supruzi

VV | 25.2.2022. u 09:11h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je 23. veljače 2022. prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1962.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela nasilja u obitelji, povrede djetetovih prava, prijetnje i povrede dužnosti uzdržavanja.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 60-godišnjak u siječnju i veljači 2022. godine, u obiteljskoj kući u mjestu kraj Varaždina, teško kršio propise o zaštiti od nasilja u obitelji tako da je u alkoholiziranom stanju učestalo grubo vrijeđao, omalovažavao i prijetio smrću bivšoj supruzi i njezinoj majci s kojima živi u zajedničkom kućanstvu, sve u prisutnosti njihovog maloljetnog sina (2007.), kojeg je također uznemiravao i vrijeđao. 

Osnovano se sumnja da osumnjičeni 60-godišnjak od siječnja 2019. godine nadalje nije plaćao uzdržavanje određeno sudskom presudom za svoje maloljetno dijete čime ga je oštetio za više od 45.000,00 kuna.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila osumnjičenom 60-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku, opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i opasnosti od počinjenja kaznenih djela kojima prijeti.