I TOGA IMA Šverceri marihuane, koja je otkrivena na međunarodnom graničnom prijelazu Bajakovo, osuđeni na temelju priznanja

| 20.7.2020. u 16:39h | Objavljeno u Crna kronika

Nakon što je na graničnom prijelazu Bajakovo u travnju prošle godine otkrivena droga u osobnom vozilu Renault Clio varaždinskih registracijskih oznaka, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) podigao je optužnicu protiv trojice okrivljenika, kojima je Županijski sud u Osijeku izrekao presudu, i to na temelju sporazuma stranaka u postupku. 

Zagrepčanin Dejan Novak (1986) zvani „Deki”, zatim nezaposleni automehaničar Dino Ponoš (1993.) iz Rijeke te Darko Marošičević (1983.) iz Sremske Mitrovice, također nezaposleni elektrotehničar, priznali su da su se od ožujka do 16. travnja prošle godine - i to na Stalnom graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika i roba s inspekcijskim službama u cestovnom prometu Bajakovo, zatim Zagrebu, Šidu, Aleksincu te drugim mjestima u Hrvatskoj i Srbiji - povezali s više drugih osoba iz Srbije radi zajedničkog djelovanja s ciljem nabave, prijevoza i preprodaje na ilegalnom tržištu Hrvatske većih količina marihuane unaprijed dogovorenim kupcima.

U ostvarenju toga plana i dogovora, protivno odredbi čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, Novak, Marošičević i Nikola Baftijaj nabavili su veću količinu marihuane od nepoznatih osoba na području Srbije, nakon čega je prvookrivljeni radi prijevoza dijela tako nabavljene droge angažirao Ponoša. Zajedno su 16. travnja prošle godine otišli u Srbiju, i to automobilom Renault Clio varaždinskih registracijskih oznaka, koji su iznajmili u rent-a-car poduzeću.

Više o ovoj temi čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...