Frontalni sudar vozila u Paki prouzročio pijani 66-godišnjak

VV | 10.10.2022. u 14:13h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 7. listopada oko 15.15 sati u Paki, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 66 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.53 g/kg, iz smjera Zagreba u smjeru Novog Marofa. U jednom je trenutku vozilom prešao na suprotnu stranu te prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljala 44-godišnjakinja. Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena na mjestu događaja, po ekipi Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 13 prometnih nesreća i to 3 s ozlijeđenim osobama i 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 189 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 36 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 11 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 66 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 15 prekršaja nepropisne uporabe mobitela te 61 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.91 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 95 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, dok je jedan vozač zadržan u posebnoj prostoriji do prestanka djelovanja alkohola.