FOTO Na Ivanščici vozio pijan pa sletio u provaliju, ozlijeđene četiri osobe Foto: DVD Ivanec

FOTO Na Ivanščici vozio pijan pa sletio u provaliju, ozlijeđene četiri osobe

Varaždinske vijesti | 9.10.2023. u 09:54h | Objavljeno u Crna kronika

U nedjelju 8. listopada u 20:06 sati, DVD Ivanec je iz Vatrogasnog operativnog centra JVP Grada Varaždina zaprimio dojavu o potrebi za izvlačenjem unesrećenih iz vozila koje je sletjelo s puta u provaliju na prometnici koja vodi na Ivanščicu, 2 km iznad Žganog vina.

- Na intervenciju su upućena 4 vozila s ukupno 12 vatrogasaca. Prilikom intervencije, pružena je podrška pripadnicima HGSS-a koji su uz pomoć užadi izradili dva sustava za izvlačenje unesrećenih iz provalije. Nakon izvlačenja unesrećenih, vozilo je od strane članova DVD-a Ivanec dodatno pregledano da ne bi došlo do istjecanja goriva, a akumulator je uklonjen. Naknadno je jedno vozilo s tri člana DVD-a Ivanec ostalo na mjestu intervencije kako bi djelatnicima PP Ivanec davalo rasvjetu prilikom uviđaja - objavili su iz DVD-a Ivanec.

O nesreći je danas izvijestila i Policijska uprava varaždinska.

- U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 8. listopada oko 19.15 sati u Prigorcu, ozlijeđene su četiri osobe. Muškarac starosti 36 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2.76 promila, šljunčanom lokalnom cestom iz smjera vrha Ivanščice u smjeru Prigorca. Prilikom izlaska iz blagog lijevog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, izgubio je nadzor nad upravljačem te prešao u lijevo van ceste i sletio niz provaliju dvadesetak metara. Vozilo se pritom prevrnulo na lijevu bočnu stranu i zaustavilo - priopćili su iz policije.

U prometnoj je nesreći ozlijeđen vozač te troje putnika starosti 22, 43 i 39 godina. Na mjesto događaja su uz policijske službenike izašli i pripadnici HGSS Ivanec i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ivanec poradi izvlačenja sudionika prometne nesreće. Svim ozlijeđenima je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede zasad nisu okvalificirane.

dvd_ivanec_intervencija_08102203_1.JPG

dvd_ivanec_intervencija_08102203_2.JPG