FOTO Brzina i neopreznost uzrok nesreće u kojoj su nastradali 17-godišnjak i 18-godišnjakinja na biciklu

| 29.9.2020. u 09:42h | Objavljeno u Crna kronika

Jučer, 28. rujna u 20.05 sati u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Osobnim vozilom je upravljao 22-godišnji mladić. Upravljao je lijevom prometnom trakom iz smjera ulice Miroslava Krleže u smjeru Vidovskog trga. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza vozilom se nije približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno da može zaustaviti vozilo kako bo propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz, te je prednjim djelom vozila udario u bicikl kojim se nepropisno uključivao preko obilježenog pješačkog prijelaza u promet 17-godišnjak, a koji je i nepropisno na biciklu prevozio 18-godišnjakinju. Uslijed udara osobnog vozila u bicikl, biciklist i putnica na biciklu su pali na kolnik. Putnica je zadobila ozljede, te joj je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Jučer, 28. rujna oko 11.05 sati u Možđencu, u prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije osobe. Žena starosti 55 godina upravljala je osobnim vozilom iz smjera Sudovca u smjeru priključka na auto cestu A-4. Dolaskom do državne ceste D-24 koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska nije propustila sva vozila koja su se njome kretala, već je bez zaustavljanja ušla u raskrižje i oduzela prednost prolaska teretnom vozilu kojim je upravljao 54-godišnjak. Tom prilikom je došlo do udara teretnog vozila u osobno vozilo. U prometnoj nesreći ozljede je zadobila vozačica i 30-godišnji suputnik u vozilu. Ozlijeđenima je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.

Jučer, 28. rujna oko 13.40 sati u Donjem Ladanju, u prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije osobe. Osobnim vozilom je iz smjera Gornjeg Ladanja u smjeru Donje Voće upravljala 20-godišnjakinja. Zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju kolnika vozilom je prešla na meki teren i izgubila kontrolu nad vozilom, te je u bočnom zanošenju prešla na lijevu prometnu traku kojom prilikom je na zadnji dio vozila prednjim djelom udarilo vozilo kojim je iz suprotnog smjera upravljao 63-godišnjak. Oba vozača su zadobila ozljede, te im je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.

Jučer, 28. rujna oko 14.45 sati u Ivanečkom Naselju, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Osobnim vozilom je iz smjera Varaždina u smjeru Kaniže upravljao 36-godišnjak. Dolaskom u Ivanečko Naselje na raskrižje ispred jednog trgovačkog centra zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju kolnika vozilom je u kočenju naletio na zadnji dio osobnog vozila koje je bilo zaustavljeno a kojim je u istom smjeru upravljao 47-godišnjak, a koji je od siline udarca odbačen naprijed te je prednjim djelom vozila udario u zadnji dio također zaustavljenog osobnog vozila sa kojim je u istom smjeru upravljala 41-godišnjakinja, a koja je vozilo zaustavila ispred obilježenog pješačkog prijelaza zbog propuštanja pješaka koji su već stupili na kolnik. Ozljede je zadobio 47-godišnji vozač, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Nesreca_7.jpg

Nesreca_6.jpg

Nesreca_5.jpg

Nesreca_4.jpg

Nesreca_3.jpg

Nesreca_2.jpg

Nesreca_1.jpg