FOTO Bez predaha za ludbreške vatrogasce: Gorjela pečenjara, auto... Foto: DVD Ludbreg

FOTO Bez predaha za ludbreške vatrogasce: Gorjela pečenjara, auto...

Varaždinske vijesti | 4.9.2024. u 11:46h | Objavljeno u Crna kronika

Ludbreški vatrogasci proteklih su nekoliko dana imali pune ruke posla.

U subotu 31.08. u 23:19 dobili su dojavu od VOC-a Varaždin o požaru automobila u Ludbregu, Ulica Ivana Gundulića.

- Na mjesto intervencije izlazi dežurna ekipa s tri vatrogasna vozila i 12 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije uviđamo da se radi o požaru unutrašnjosti automobila kojeg su uspjeli pogasiti prolaznici s djelatnicima policije. Vršimo provjeru i sanaciju automobila. Vrijeme završetka intervencije je 23:50 - izvijestili su.

U ponedjeljak 2.09. u 14:46 dobili su dojavu VOC-a Varaždin o potrebi saniranja srušenih stabala u mjestu Globočec, Cvjetna ulica. Na intervenciju su izašli s dva vozila te devet vatrogascaca.

- Dolaskom na mjesto intervencije uviđamo da se radi o srušenim stablima na cestu. Pristupamo raspiljavanju stabala i čišćenju prometnice te rušenju i uklanjanju stabala koje su prijetile padanjem na cestu, oštećenih u prethodnom nevremenu. Vrijeme završetka intervencije je 15:23 - naveli su iz DVD-a Ludbreg.

U utorak 3.09. u 17:10 stigla je dojava VOC-a Varaždin o požaru otvorenog prostora na željezničkom kolodvoru u Ludbregu. Na teren su izašla dva vozila te sedam vatrogasaca.

- Dolaskom na mjesto intervencije uviđamo da se radi o požaru drvenih pragova na željezničkom kolosijeku. Pristupamo gašenju brzonavalnim vitlom te sanaciji. Ostajemo na dežurstvu do odlaska teretnog vlaka s kolosijeka i prolaska putničkog vlaka te vršimo provjeru ostalih pragova u okolici zapaljenih. Vrijeme završetka intervencije je 18:01 - dodali su.

Istog dana, 3. rujna, u 20:21 vatrogasci su dobili dojavu VOC-a Varaždin o požaru pečenjare u mjestu Ludbreg, Ulica Antuna Gustava Matoša.

- Na mjesto intervencije izlazimo s dva vozila te 10 vatrogasaca. U vatrogasnom domu u pripremi je ostalala još jedna grupa vatrogasaca s vozilom Ludbreg 120. Dolaskom na mjesto intervencije uviđamo da se radi o požaru auto prikolice prenamijenjene za pečenjaru u kojoj je gorio ugostiteljski sitni asortiman. Pristupamo gašenju brzonavalnim vitlom, provjeri konstrukcije termo kamerom, te raskopavanju i dogašivanju do potpune sanacije. Vrijeme završetka intervencije je 20:53 - izvijestili su iz DVD-a Ludbreg.

Fotogaleriju pogledajte u nastavku:

Označeno u
Galerija slika