FOTO Auto u Hrženici sletio u stablo, ozlijeđene dvije osobe Foto: Filip Kovaček / DVD Sveti Đurđ

FOTO Auto u Hrženici sletio u stablo, ozlijeđene dvije osobe

VV / DVD Sveti Đurđ | 2.10.2024. u 18:14h | Objavljeno u Crna kronika

Danas, 2. listopada u 11:45, vatrogasci DVD-a Sveti Đurđ zaprimili su dojavu o prometnoj nesreći u mjestu Hrženica.

- Na teren smo izašli u 11:48 s navalnim vozilom i 5 operativaca. Nekoliko minuta kasnije, pridružila su se još 3 operativca s kombi vozilom. Dolaskom na mjesto nesreće, zatekli smo osobni automobil koji je završio u kanalu uz cestu, zabijen u stablo. Cijeli prednji kraj vozila bio je smrskan do neprepoznatljivosti, što je ukazivalo na ozbiljnost udarca. Jedna osoba je uspjela samostalno izaći iz vozila prije našeg dolaska, ali je kasnije zatražila medicinsku pomoć zbog mogućih ozljeda - izvijestili su iz DVD-a Sveti Đurđ.

dvd_sveti_djurdj_prometna_nesreca_hrzenica_02102024_6.jpg

Kako su naveli, unutar vozila ostala je još jedna osoba (vozač), koja je zadobila ozljede vrata, ramena i prsnog koša, zbog čega je imala poteškoće s disanjem.

- Naši operativci odmah su poduzeli potrebne radnje - dva operativca bolničara pristupili su pružanju prve pomoći i imobilizaciji unesrećene osobe. Ostalih 6 operativaca osigurali su akumulator vozila te osigurali samo mjesto nesreće kako bi spriječili dodatne opasnosti. Nakon dolaska tima hitne medicinske pomoći, nastavili smo s koordiniranim radom te smo zajedno pažljivo izvukli ozlijeđenu osobu iz vozila. Nakon izvlačenja, unesrećeni je odmah predan timu hitne pomoći koji ga je stabilizirao i pripremio za transport u bolnicu - naveli su iz DVD-a Sveti Đurđ.

dvd_sveti_djurdj_prometna_nesreca_hrzenica_02102024_1.jpg

Zbog udarca, dodali su, stablo je napuklo i prislonilo na električne vodove, predstavljajući dodatnu opasnost za sve prisutne.

dvd_sveti_djurdj_prometna_nesreca_hrzenica_02102024_7.jpg

- Odmah smo obavijestili HEP, a njihovi su djelatnici ubrzo izašli na teren kako bi osigurali električne instalacije i uklonili potencijalnu opasnost od strujnog udara. Na intervenciji su uz naš tim, sudjelovali i djelatnici hitne medicinske pomoći te policija s dva službena vozila, koja je regulirala promet i osiguravala mjesto događaja. Nakon uspješno obavljene intervencije, u koordinaciji s policijom i HEP-om, vratili smo se u spremište u 12:45 sati. Brza reakcija svih službi omogućila je pravovremenu pomoć unesrećenima. Kroz koordinaciju svih timova, osigurali smo sigurnost svih sudionika i smanjili daljnje rizike na mjestu nesreće - izvijestili su vatrogasci.

dvd_sveti_djurdj_prometna_nesreca_hrzenica_02102024_2.jpg

dvd_sveti_djurdj_prometna_nesreca_hrzenica_02102024_3.jpg

dvd_sveti_djurdj_prometna_nesreca_hrzenica_02102024_4.jpg

dvd_sveti_djurdj_prometna_nesreca_hrzenica_02102024_5.jpg