Dvojica maloljetnika osumnjičena za nekoliko provala i krađa na području Kotoribe

Varaždinske vijesti | 8.9.2022. u 10:20h | Objavljeno u Crna kronika

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako su dvojica mlađih maloljetnika s područja Međimurske županije, počinili kaznena djela teške krađe, teške krađe u pokušaju te krađe u pokušaju.

Naime, sumnja se kako su sredinom srpnja ove godine na željezničkoj pruzi Kotoriba - Donji Mihaljevec, na udaljenosti oko kilometar od kotoripskog željezničkog kolodvora u smjeru Donjeg Mihaljevca, pokušali ukrasti bakreni vodič ulaznog signala vlaka.

Potrgali su spoj vodiča s tračnicom, ali ih je u dovršenju krađe spriječio skretničar te su pobjegli u smjeru Kotoribe. U opisanom događaju nije prouzročena opasnost za nesmetano i sigurno odvijanje željezničkog prometa.

Nadalje, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su krajem kolovoza 2022. godine u Kotoribi, Murskoj ulici, pokušali provaliti u trgovinu mješovitom robom, vlasništvo trgovačkog društva sa sjedištem u Varaždinu, ali u dovršenju kaznenog djela nisu uspjeli.

Ujedno, istraživanjem je utvrđeno kako su početkom rujna ove godine u Kotoribi, Kolodvorskoj ulici, provalili u pomoćnu zgradu željezničkog kolodvora, odakle su ukrali razne predmete namijenjene za čišćenje i higijenu. Potom su iz susjedne prostorije ukrali motorni trimer.

Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća kuna. Izvršenom pretragom terena nedaleko željezničkog kolodvora u Kotoribi policijski službenici Policijske postaje Prelog pronašli su dio ukradenih predmeta te su tijekom istraživanja od 39-godišnjakinje oduzeli ukradeni trimer. Svi pronađeni ukradeni predmeti vraćeni su predstavniku oštećenog javnog poduzeća.

Prema osumnjičenim mlađim maloljetnicima podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenim kaznenim prijavama protiv nepoznatih počinitelja.

Jedan od osumnjičenih mlađih maloljetnika predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.