Dvije godine zbog pokušaja ubojstva nevjenčanog supruga

M.P./Varaždinske vijesti | 23.4.2016. u 08:09h | Objavljeno u Crna kronika

Zbog pokušaja ubojstva nevjenčanog supruga u studenom 2011. godine, sudsko vijeće Danijelu Oršoš (37) proglasilo je krivom te je nepravomoćnom presudom osudilo na dvogodišnju zatvorsku kaznu.

Događaj se zbio 24. studenog 2011. godine u kući u romskom naselju nedaleko Strmca Podravskog pri čemu je Oršoš nevjenčanog supruga Josipa Kalanjoša kuhinskim nožem jednom ubola u trbuh. Nanijela mu je teške tjelesne ozljede, a smrtni je ishod spriječen operacijom u varaždinskoj bolnici.

Oršoš, koja trenutno živi na adresi u Paragu, a s Kalanjošom ima dvoje djece koja su smještena u udomiteljskoj obitelji, navela je da se ne smatra krivom za kazneno djelo za koje se tereti. Odnosno, navela je da je ubola svog nevjenčanog supruga, ali to nije htjela. U svojoj je obrani tvrdila, naime, da je to napravila nakon svađe.

Kalanjoš je inače od Oršoš zatražio isplatu 50.000 kuna na ime imovinsko-pravnog zahtjeva, no tijekom postupka sudskom je vijeću kazao da je nevjenčanoj supruzi sve oprostio jer s njom ima dvoje djece. Štoviše, ukoliko mu se vrati, odustat će od postavljenog imovinsko-pravnog zahtjeva.

- Htio bih se pomiriti i ponovno živjeti s njom ukoliko bi ona to željela. Usto, prihvatio bih i malodobno dijete koje ima s drugim, a koji je lani umro - rekao je Kalanjoš. Njegove je riječi potvrdila i sama Oršoš.

- Lani je umro moj nevjenčani suprug s kojim imam sina starog godinu i pol i koji živi sa mnom. Josipova i moja djeca smještena su u udomiteljsku obitelj te bismo Josip i ja željeli da nam se djeca vrate. Razmišljamo o tome da ponovno osnujemo zajedničku obitelj - naglasila je Oršoš tijekom iznošenja obrane.