Dva vozača ulovljena u vožnji s istom razinom alkoholiziranosti u Sračincu i Karlovcu Ludbreškom

VV | 23.6.2023. u 11:14h | Objavljeno u Crna kronika

U četvrtak, 22. lipnja oko 07.50 sati u Dravskoj ulici u Sračincu, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2.23 promila i prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita upravljao 28-godišnjak. S obzirom da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, priveden je u PP Varaždin te će 23. lipnja biti doveden sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu. Također je od istog privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao. Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje ukupne novčane kazne u iznosu od 5 300 eura i kazna zatvora do 120 dana, izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju 15 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova po pravomoćnosti sudske odluke, te trajno oduzimanje osobnog vozila kojim je zatečen u činjenju prekršaja.

U četvrtak, 22. lipnja oko 10.20 sati u Glavnoj ulici u mjestu Karlovec Ludbreški, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2.23 promila upravljao 41-godišnjak. Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja isti je priveden u PP Ludbreg do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U četvrtak, 22. lipnja oko 12.50 sati u Koprivničkoj ulici u Ludbregu, u kontroli prometa zaustavljen je moped kojim je u vrijeme kada mu je rješenjem PP Ludbreg vozačka dozvola ukinuta radi prikupljenih negativnih bodova i prometna dozvola za moped istekla, upravljao 42-godišnjak. Protiv 42-godišnjaka podnesen je prekršajni nalog. Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje ukupne novčane kazne u iznosu od 2 244 eura i kazna zatvora do 60 dana.