Drske krađe: jednoj iz košarice na biciklu ukrali torbicu, a drugoj s vrata strgnuli lančić Foto: Ilustracija

Drske krađe: jednoj iz košarice na biciklu ukrali torbicu, a drugoj s vrata strgnuli lančić

Varaždinske vijesti | 4.9.2019. u 18:24h | Objavljeno u Crna kronika

Policijska uprava varaždinska izvijestila je o događajima koji su se dogodili proteklih dana na varaždinskom području.

Jučer, 3. rujna oko 9.30 sati u Cestici, nepoznati je počinitelj drsko okrao 58-godišnjakinju. Prema prijavi, njoj je za vrijeme kad se kretala biciklom, s leđa, također na biciklu, prišla nepoznata mlađa muška osoba i rukom iz košarice njezinog bicikla, otuđila torbicu s novčanikom, novcem, dokumentima i mobitelom. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Nepoznati je počinitelj jučer, 3. rujna oko 23.40 sati na Kapucinskom trgu u Varaždinu, drsko okrao 67-godišnjaka. Navedeni je prišao oštećenom i zatražio ga 10 kuna, a nakon što mu je dao traženi novac i spremio novčanik u džep hlača, mladić je gurnuo svoju ruku u džep oštećenog i otuđio novčanik s iznosom od nekoliko tisuća kuna i osobnim dokumentima. Policijski službenici poduzimaju radnje na otkrivanju počinitelja navedenog kaznenog djela.

Jučer, 3. rujna oko 18 sati u Varaždinskoj ulici u Donjem Vratnu, dvojica nepoznatih počinitelja drsko su okrala 79-godišnjakinju. Navedeni su došli u dvorište oštećene, a nakon što je izašla iz kuće te za njima na ulicu, jedan od njih joj je prišao i s vrata rukom strgnuo zlatni lančić. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Od 24. kolovoza do 3. rujna, u Radovcu, nepoznati je počinitelj provalio u vikend kuću u vlasništvu 43-godišnjaka i otuđio razna alkoholna pića, kavu i drugo. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Označeno u