Dogovarala kredit preko društvene mreže pa shvatila da je prevarena Foto: Pexels / ilustracija

Dogovarala kredit preko društvene mreže pa shvatila da je prevarena

Varaždinske vijesti | 13.7.2023. u 11:00h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaprimili su prijavu 55-godišnjakinje da je prevarena pri traženju kredita.

- Ona je, prema prijavi, dana 5. srpnja, na jednoj društvenoj mreži pronašla stranicu s oglasom za brzi kredit. Stupila je u kontakt s nepoznatom osobom na navedenoj stranici te dogovorila kredit u iznosu od 2.000 eura. Također je na zahtjev, poslala fotografiju svoje osobne iskaznice i prednju stranu bankovne kartice te je od strane nepoznate osobe zaprimila fotografiju osobne iskaznice na ime muškarca iz Pule - izvijestili su iz policije.

- Nakon toga je zaprimila podatke radi uplate 98 eura za troškove realizacije kredita te po plaćanju, dobila ugovor o zajmu, kojeg je potpisala i vratila na email adresu. Pritom je zaprimila dodatni zahtjev za uplatu 295 eura za legalizaciju kredita, što je također uplatila te je upućena da se javi agentu u jednoj banci. U kontaktu s njime, isti je također zatražio dodatnu uplatu od 790 eura, koji iznos nije uplatila jer je shvatila da se radi o prevari - stoji u priopćenju PU varaždinske.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.