Dobio godinu dana zatvora zbog izazivanja nesreće u kojoj je poginuo biciklist, podnesena žalba Foto: VV arhiva / ilustracija

Dobio godinu dana zatvora zbog izazivanja nesreće u kojoj je poginuo biciklist, podnesena žalba

Varaždinske vijesti | 1.6.2022. u 20:21h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 19. svibnja, podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je optuženi hrvatski državljanin (1976.) proglašen krivim zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Optuženik je proglašen krivim da je 13. rujna 2019. kod Ivanca, upravljajući osobnim automobilom propustio držati potreban razmak od bicikla kojim je upravljao 51-godišnjak desnim rubom kolnika u istom smjeru, pa je udario prednjom stranom vozila u stražnju stranu bicikla. Biciklist je, od udara, odbačen na vozilo i potom u desni cestovni jarak te pritom zadobio teške ozljede od kojih je preminuo.

Žalba je podnesena zbog odluke o kazni. Državno odvjetništvo smatra da nije bilo opravdano osuditi optuženika kaznom zatvora u najkraćem propisanom trajanju jer takva kazna nije primjerena težini počinjenog kaznenog djela čija je posljedica smrt osobe koja je potpuno pravilno upravljala biciklom.