Nezadovoljne stranke na spomenutu presudu imaju pravo žalbe Foto: VV arhiva/Krešo Đurić

Divljali nakon utakmice Varteksa i Dinama pa "zaradili" novčanu kaznu

M.P./Varaždinske vijesti | 11.11.2018. u 12:50h | Objavljeno u Crna kronika

Zbog narušavanja javnog reda i mira u varaždinskom kafiću “Time out” nakon nogometne utakmice između Varteksa i Dinama, varaždinski Prekršajni sud izrekao je dvojici Zagrepčana plaćanje novčane kazne od 760, odnosno 380 kuna.

Dvadestdevetogodišnjak i tridesetjednogodišnjak su, naime, proglašeni krivima jer su se u spomenutom kafiću u siječnju 2016. – potukli. Odnosno, 29-godišnjak je s 1,45 promila alkohola u krvi vikao i galamio u kafiću, a potom je došao do unutrašnje strane šanka s namjerom da si natoči piće. Nakon što ga je konobar zamolio da se udalji, udario ga je u glavu, a potom je došao do 31-godišnjaka te ga bez ikakvog povoda napao. No, 29-godišnjak je u tučnjavi naposljetku lošije prošao te je zadobio natučenja lijevog oka i lica. Usto, sud mu je odredio da mora platiti i veću novčanu kaznu – 760 kuna, a 31-godišnjak mora platiti 380 kuna.

Dvadesetdevetogodišnjak je u obrani priznao da je bio u kafiću, no nije se mogao sjetiti svih detalja događaja jer je dosta popio. Smatra da nije udario konobara, no priznao je da je “nešto bilo” između njega i 31-godišnjaka, te vjeruje da je narušavao javni red i mir. Usto, naveo je da mu je žao i obećao je da se to više neće ponoviti. Tridesetjednogodišnjak pak nije došao na sud te je postupak proveden u njegovoj odsutnosti.

Svjedokinja, koja je radila kao konobarica, navela je da je u kafić nakon utakmice došla grupa od dvadesetak navijača Dinama pri čemu je 29-godišnjak pušio, iako je to zabranjeno. Na koncu je odlučila da ih više ne uslužuje jer su postali prebučni te je slutila da bi moglo doći do sukoba.

- Na to je mladić, koji je pušio, otišao iza šanka kako bi iz sanduka uzeo pivo. Kolega konobar ga je zamolio da to ne čini, no on ga je udario u glavu. Nakon što ga je prijatelj uhvatio za ruku i pokušao odvući iz lokala, počeli su se naguravati i tući - rekla je svjedokinja koja je potom pozvala policajce, koji su ih odveli.

Usto, dodala je da je mladić koji je izazvao cijeli incident bio pijaniji od mladića koji ga je pokušao spriječiti. Gotovo je identičan iskaz dao i njen kolega konobar kojeg je 29-godišnjak udario u glavu.

Sud je nakon provedenog dokaznog postupka ocijenio da su obojica narušavali javni red i mir pri čemu je 29-godišnjak imao 1,45, a 31-godišnjak 0,57 promila alkohola u krvi. Slijedom toga, proglašeni su krivima te su im izrečene novčane kazne pri čemu je uzeta u obzir vrsta i težina prekršaja, njihovo imovinsko stanje te posljedice počinjenja prekršaja. Tridesetjednogodišnjaku je izrečena manja novčana kazna jer je, utvrdio je sud, njegov stupanj krivnje za nastali događaj manji.