Direktor jednu zaposlenicu pokušao silovati, a nad drugom bludničio

VV | 12.5.2023. u 19:49h | Objavljeno u Crna kronika

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 25. travnja 2023., podnijelo žalbu zbog kazne protiv presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je hrvatski državljanin (1950.) oglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja silovanja iz čl. 153. st. 2. u vezi st. 1. i čl. 34. Kaznenog zakona i dva kaznena djela bludnih radnji iz čl. 155. st. 1. u vezi čl. 153. st. 1. KZ-a.

Okrivljeni 73-godišnjak presudom je oglašen krivim jer je u listopadu 2006. godine, kao direktor trgovačkog društva, u Opatiji počinio kazneno djelo pokušaja silovanja na štetu jedne zaposlenice društva te da je u prosincu 2017. godine počinio kaznena djela bludnih radnji na štetu druge zaposlenice društva pa je osuđen jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i osam mjeseci, od čega osam mjeseci bezuvjetno, a jednu godinu uvjetno s rokom kušnje od dvije godine.

Državno odvjetništvo smatra da je izrečena kazna preblaga i da je trebala biti odmjerena u duljem trajanju te bez primjene djelomične uvjetne osude, s obzirom na utvrđene otegotne okolnosti za okrivljenika.