Čistio kuću u Varaždin Bregu pa pronašao dvije tromblonske mine Foto: VV arhiva / ilustracija

Čistio kuću u Varaždin Bregu pa pronašao dvije tromblonske mine

Varaždinske vijesti | 9.9.2020. u 11:32h | Objavljeno u Crna kronika

Jučer, 8. rujna operativno komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu građanina da je prilikom čišćenja prostorija jedne starije kuće u Varaždin Bregu pronašao dvije tromblonske mine M60. Na mjesto događaja izašli su policijski službenici Protueksplozijske zaštite, te sigurno zbrinuli mine.

- Ovo prilikom podsjećamo da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja - manje tragedija“ kojom Vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava. Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi - napominju iz Policijske uprave varaždinske.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

- Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na Vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje - ističu iz policije.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.