Četvero ozlijeđenih u prometnim nesrećama tijekom vikenda, među njima i dvoje djece Foto: VV arhiva / ilustracija

Četvero ozlijeđenih u prometnim nesrećama tijekom vikenda, među njima i dvoje djece

Varaždinske vijesti | 16.9.2024. u 10:07h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se osam prometnih nesreća, od toga tri prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U petak, 13. rujna oko 8 sati, u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

- Žena starosti 67 godina upravljala je biciklom Ulicom Julija Merlića na kojoj se nalaze biciklističke trake za dvosmjerni promet bicikla, a ista se nije kretala desnom biciklističkom trakom već uzdignutim nogostupom uz lijevi rub kolnika. Dolaskom do raskrižja sa ulicom Petra Krešimira IV., uključivala se u promet s nogostupa gdje je za promet pješaka bilo upaljeno zeleno svijetlo na semaforu, a da prethodno nije propustila sva vozila koja se kreću kolnikom na koji se uključuje. Tom prilikom je na njezin lijevi bočni dio bicikla naletio osobni automobil kojim je upravljala 59-godišnjakinja kolnikom ulice Petra Krešimira IV. te se imala namjeru uključiti na kolnik ulice Julija Merlića, a za koji smjer joj je na semaforu bila upaljena zelena dopunska svjetleća strelica. U prometnoj nesreći ozlijeđena je 67-godišnjakinja. Medicinska pomoć joj je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine će se ozlijede okvalificirati naknadno - izvijestili su iz policije.

U nedjelju, 15. rujna oko 10 sati, u Ulici Petra Preradovića u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

- Muškarac starosti 59 godina upravljao je osobnim automobilom. Dolaskom do četverokrakog raskrižja sa ulicama Kralja Petra Krešimira IV. i Pavlinskom ulicom, ušao je vozilom u raskrižje kada je bilo na semaforu upaljeno crveno svjetlo te je tom prilikom na desnu bočnu stranu njegovog automobila prednjim dijelom naletio osobni automobil kojim je upravljao 34-godišnjak, a isti je u prolasku kroz raskrižje imao na semaforu upaljeno zeleno svjetlo. U prometnoj nesreći ozlijeđeno je dvoje djece starosti 2 i 4 godine iz vozila 34-godišnjaka. Medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove ozlijede će se okvalificirati naknadno - priopćili su iz PU varaždinske.

U nedjelju, 15. rujna oko 17 sati, u mjestu Bela, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena jedna osoba.

- Muškarac starosti 51 godina upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1.46 promila. Dolaskom do zavoja brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, te je došlo do proklizavanja i slijetanja vozila van kolnika u cestovni jarak nakon čega se vozilo prevrnulo na krov. U prometnoj nesreći ozlijeđen je 51-godišnji vozač. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno - naveli su iz policije.

Označeno u