Nekoliko prometnih nesreća - četvero ozlijeđenih i materijalna šteta

vv | 18.9.2023. u 10:47h | Objavljeno u Crna kronika

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 15. rujna oko 16.50 sati, na Trgu bana Jelačića u Varaždinu, ozlijeđena je jedna osoba. 19-godišnjakinja upravljala je biciklom nogostupom na dijelu na kojem ne postoji biciklistička staza ili traka. Dolaskom do raskrižja s kolnikom Trga bana Jelačića i kolnikom ulice Vladimira Nazora, brzinu kretanja vozila nije prilagodila osobinama površine kojom se kretala i preglednosti. Tom je prilikom na lijevu bočnu stranu bicikla kojim je upravljala, prednjom stranom naletio bicikl kojim je upravljao 23-godišnjak, i kretao se nogostupom ulice Vladimira Nazora, koji također nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama površine kojom se kretao i preglednosti. U prometnoj nesreći ozlijede je zadobila 19-godišnjakinja. Liječnička pomoć joj je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine ozlijede će se okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 16. rujna, oko 18.20 sati u ulici Vladimira Nazora u Donjem Ladanju ozlijeđena je jedna osoba. 39-godišnjak je upravljao motociklom. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja, zbog manjka potrebnog razmaka do vozila koje se kretalo ispred njega, prilikom kočenja izgubio je nadzor nad upravljačem te je u tom trenutku došlo do zanošenja motociklaa, a vozač je pao na lijevi bok. U prometnoj nesreći ozlijeđen je 39-godišnjak. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 16. rujna, oko 17.35 sati u mjestu Selnik ozlijeđena je jedna osoba. 49-godišnji muškarac je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 1.65 promila. Zbog neprilagođene brzine kretanja uvjetima i stanju kolnika izgubio je nadzor nad upravljačem te je sletio u lijevo van kolnika. Pritom je ozlijeđen. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 17. rujna, oko 04.30 sati u mjestu Vrtlinovec ozlijeđene su dvije osobe. 24-godišnji muškarac je upravljao osobnim automobilom prije stjecaja prava na upravljanje te pod utjecajem alkohola od 1.87 promila. Dolaskom do zavoja, uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio je nadzor nad vozilom, sletio u lijevo van kolnika i udario u željeznu i betonsku ogradu, a potom u ulazne stepenice vikend kuće. Prilikom prometne nesreće došlo je do zapaljenja osobnog automobila te su na mjesto događaja su izašli pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Varaždinske Toplice i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vrtlinovec koji su ugasili požar. U prometnoj nesreći ozlijeđen je 24-godišnji vozač i njegov 23-godišnji putnik iz vozila. Liječnička pomoć im je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

U subotu, 16. rujna, oko 18.15 sati Ulici Hrvatskih branitelja u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. 22-godišnjakinja upravljala je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1.54 promila. Ona se uključivala u promet, vožnjom unatrag, s obilježenog parkirališnog mjesta na kolnik, a da se prethodno nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Tom je prilikom, vozeći unatrag, stražnjom desnom stranom vozila, udarila u stražnju lijevu stranu osobnog automobila, koji se nalazio parkiran na obilježenom parkirališnom mjestu. Nakon prometne nesreće 22-godišnjakinja se udaljila s mjesta događaja, a da vlasniku vozila nije ostavila svoje podatke i podatke o vozilu kojim je upravljala. Naknadno je pronađena po policijskim službenicima. U prometnoj nesreći
nije bilo ozlijeđenih osoba, već je nastala materijalna šteta.

U subotu, 16. rujna, oko 23.10 sati kod Dravske šume u Varaždinu ozlijeđena je jedna osoba. 26-godišnjak je gurao bicikl pod utjecajem alkohola od 1.35 promila. Dolaskom do improviziranog drvenog mosta preko presušenog kanala s biciklom kojeg je gurao pao je u presušeni kanal. Pritom je ozlijeđen. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

U petak, 15. rujna, oko 22.10 sati u Poljani Biškupečkoj došlo je do zapaljenja skutera kojim je upravljao 55-godišnjak. Do požara je došlo u prednjem dijelu vozila, kod svijetla tijekom vožnje. Na mjesto događaja izašli su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Varaždin koji su ugasili požar. Skuter je u potpunosti izgorio. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba već je nastupila materijalna šteta koja će se utvrditi naknadno.