Čak dvije nesreće u kojima su ozlijeđene 15-godišnje biciklistkinje u Jalžabetu i Varaždinu

| 5.9.2022. u 12:04h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 2. rujna oko 13.15 sati u Jurketincu, na državnoj cesti D-35, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Djevojka u dobi od 19 godina upravljala je osobnim vozilom iz smjera Vidovca u smjeru Ivanca. Zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, vidljivosti i preglednosti, prednjim je dijelom vozila udarila u stražnji dio osobnog vozila kojim je  upravljao 23-godišnjak, koji se zaustavio na kolniku radi izbjegavanja udara u psa koji je pretrčavao kolnik. U prometnoj je nesreći ozlijeđena 19-godišnja putnica iz vozila 23-godišnjaka. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.      

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 2. rujna oko 15.45 sati u Varaždinu, ozlijeđena je 15-godišnjakinja. Ona je nepropisno upravljala biciklom južnim nogostupom ulice Miroslava Krleže, bez zaštitne kacige za glavu. Dolaskom do raskrižja s ulicom Stjepana Vukovića, započela se biciklom uključivati u promet preko obilježenog pješačkog prijelaza s istočnog na zapadni nogostup ulice Miroslava Krleže, a da prethodno nije propustila sva vozila koja su se kretala cestom na koju se uključivala. Pritom je došlo do kontakta prednje strane bicikla i prednje desne strane osobnog vozila kojim je ulicom Stjepana Vukovića u smjeru ulice Miroslava Krleže upravljala 44-godišnjakinja. Biciklistica je prilikom sudara pala na kolnik pri čemu je ozlijeđena. Medicinska joj je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njezine ozljede za sad nisu okvalificirane.

U nedjelju, 4. rujna oko 13.40 sati u Poljancu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Osobnim vozilom je iz smjera Varaždina u smjeru Ludbrega upravljao 51-godišnji muškarac. Vozilom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je prešao na lijevu stranu van kolnika gdje je udario u stup javne rasvjete. Ozljede je zadobila 49-godišnja suputnica. Ozlijeđenoj ženi je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede će joj se okvalificirati naknadno.  

U nedjelju, 4. rujna oko 14.10 sati u Trakošćanu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Osobnim vozilom je iz smjera Trakošćana u smjeru Cvetlina upravljao 31-godišnjak. Vozilom je nepropisno pretjecao drugo vozilo, a da se nije uvjerio da tu radnju može napraviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Pritom je udario u zadnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega upravljao 69-godišnjak. Ozljede je zadobila 69-godišnja suputnica u vozilu, a medicinska pomoć joj je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede će joj se okvalificirati naknadno.  

U nedjelju, 4. rujna oko 19.20 sati u Jalžabetu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Biciklom je bez zaštitne kacige iz smjera Trga Braće Radić u smjeru Aleje hrvatskih branitelja upravljala 15-godišnjakinja. Dolaskom do raskrižja nije propustila sva vozila i oduzela je prednost prolaska osobnom vozilu kojim je upravljao i zadržavao prvenstvo prolaska 64-godišnjak. Biciklistica je udarila u vozilo i pala na kolnik. Pritom je zadobila ozljede. Medicinska pomoć pružena joj je u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede će joj se okvalificirati naknadno.