Čak 186 prekršaja tijekom vikenda: Ludbreški policajci uhitili i 80-godišnjeg recidivista Foto: VV arhiva / ilustracija

Čak 186 prekršaja tijekom vikenda: Ludbreški policajci uhitili i 80-godišnjeg recidivista

Varaždinske vijesti | 10.8.2020. u 14:01h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 7. do 9. kolovoza na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 26 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 69 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 17 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 4 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 3 prekršaja upravljanja za vrijeme zabrane, 1 prekršaj upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 62 ostala prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 186 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2,29 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 115 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, jedan vozač je uhićen te priveden na Općinski sud u Varaždinu, a četiri vozača su zadržana u posebnoj prostoriji za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U petak, 7. kolovoza u 11.48 sati u Koprivničkoj ulici u Ludbregu, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg su zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 80-godišnjak. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.91 g/kg i za vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Također je utvrđeno da je unazad tri godine četiri puta pravomoćno kažnjavan zbog istovrsnih prekršaja u prometu. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do dovođenja sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu.

S obzirom na to da je provjerama utvrđeno da je 80-godišnjak višestruki recidivist u činjenju istovrsnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i sukladno članku 229 stavak 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama privremeno mu je oduzeto osobno vozilo do okončanja prekršajnog postupka. Uz Optužni prijedlog je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda, gdje ga je nakon saslušanja sutkinja pustila na slobodu.

U petak, 7. kolovoza u 20.50 sati u Ulici Miroslava Krleže u Varaždinu, policijski službenici prometne policije Varaždin su zaustavili moped kojim je upravljao 25-godišnjak. Provjerama je utvrđeno da mopedom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.07 g/kg i bez zaštitne kacige za glavu. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden u Policijsku postaju Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Protiv njega podnijet je Optužni prijedlog.

Jučer, 9. kolovoza u 14 sati u Međimurskoj ulici u Varaždinu, policijski službenici prometne policije Varaždin zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 71-godišnjak. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.64 g/kg. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden u Policijsku postaju Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Protiv njega podnijet je Optužni prijedlog.

- Skrećemo pozornost da će u cilju podizanja razine stanja sigurnosti u cestovnom prometu policijski službenici i u narednom periodu svakodnevno, a osobito u dane vikenda provoditi pojačani nadzor vozila i vozača - najavili su iz varaždinske policije.