Čak 15 prometnih nesreća za vikend, alkohol glavni krivac Foto: VV arhiva / ilustracija

Čak 15 prometnih nesreća za vikend, alkohol glavni krivac

Varaždinske vijesti | 11.3.2024. u 14:09h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se 15 prometnih nesreća i to jedna s ozlijeđenim osobama i 14 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U subotu, 9. ožujka oko 1.15 sati u Ulici Ivana Gorana Kovačića u Ivancu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Muškarac starosti 38 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Ivanečkog Naselja u smjeru Lepoglave, pod utjecajem alkohola od 1,92 promila. Dolaskom do raskrižja s kružnim tokom prometa, vozilom je prešao u desno i naletio na pješački otok te prednjim desnim dijelom vozila udario u stup s prometnim znakovima. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

U subotu, 9. ožujka oko 23.25 sati u Podravskoj ulici u Varaždinu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Muškarac starosti 36 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,70 promila. Dolaskom do raskrižja - kružnog toka prometa s Ulicom Motičnjak, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio vozilom udesno van kolnika na zemljani teren. Tom prilikom je prednjim djelom vozila udario u metalni stup javne rasvjete.

U subotu, 9. ožujka oko 12.15 sati u Ulici Florijana Bobića u Novoj Vesi Petrijanečkoj dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Muškarac starosti 48 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,54 promila. Na ravnom cestovnom potezu, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, u kočenju je prednjim djelom vozila naletio na stražnji dio zaustavljenog osobnog vozila kojim je ispred njega upravljala 21-godišnjakinja, koja je u trenutku prometne nesreće zaustavila svoje vozilo poradi nailaska na pješački prijelaz s pješačkim semaforom na kojem je bilo upaljeno crveno svjetlo za njezin smjer kretanja. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba već je nastupila materijalna šteta.

Označeno u