Bugari Varaždincima krali novčanike s karticama pa potom podizali novac

M.P./Varaždinske vijesti | 4.4.2018. u 11:15h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvoje državljana Bugarske, 38-godišnjom ženom i 34-godišnjim muškarcem.

Kako je utvrđeno, sumnja se da su 28. ožujka na području Velike Gorice u jednom trgovačkom centru u Ulici Ljudevita Posavskog iskoristili nepažnju žene i ukrali novčanik s dokumentima, bankovnim karticama i novcem, nakon čega su u četvrtak 29. ožujka u prijepodnevnim satima na području grada Varaždina u trgovačkim centrima i gradskoj tržnici iskoristili gužve i nepažnju pet građana starosti 70, 67, 24, 66 i 53 godine, te im ukrali novčanike s dokumentima, bankovnim karticama i novcem.

Također je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su osumnjičeni lani tijekom studenog i prosinca ukrali još pet novčanika u trgovačkim centrima na području Varaždina, Donjeg Kneginca, Čakovca i Velike Gorice. Počinjenim krađama visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani uz kaznene prijave pritvorskom nadzorniku PU varaždinske.

Žena i muškarac su inače ispitani i u Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu te im je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu odredila istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Označeno u