BREZNIČKI HUM Porazbijao sve oko sebe, a policajcima prijetio da će ubiti njih i njihove obitelji Foto: Ilustracija/Pixabay

BREZNIČKI HUM Porazbijao sve oko sebe, a policajcima prijetio da će ubiti njih i njihove obitelji

VV | 19.8.2020. u 21:10h | Objavljeno u Crna kronika

 Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 16. kolovoza provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1990.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela prisile prema službenoj osobi.

- Postoji osnovana sumnja da je 30-godišnjak 15. kolovoza ove godine od 1 sat iza ponoći do 2.30 sati u Brezničkom Humu, na terasi ugostiteljskog objekta u sklopu benzinske postaje, oštetio četiri stolice i betonsku žardinjeru, a unutar prostora benzinske postaje porazbacao i porazbijao inventar te pričinio štetu od najmanje 10.000 kuna. Osnovano se sumnja da je 30-godišnjak nakon dolaska policijskih službenika pokušao spriječiti njihovo postupanje i jednog od njih snažno odgurnuo objema rukama, ali su oni savladali njegov otpor, kao i da je nakon uhićenja prijetio četvorici policijskih službenika da će ubiti njih i njihove obitelji. Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 30-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti - objavio je DORH.

Označeno u