Bivšu djevojku nazvao za prijevoz pa ju fizički napao i prijetio joj Foto: ilustracija

Bivšu djevojku nazvao za prijevoz pa ju fizički napao i prijetio joj

Varaždinske vijesti | 12.7.2023. u 08:30h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 3. srpnja 2023., provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1993.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje iz čl. 139. st. 3. u vezi st. 2. Kaznenog zakona i kaznenog djela tjelesne ozljede iz čl. 117. st. 2. u vezi st. 1. KZ-a.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 30-godišnjak 1. srpnja 2023. oko 3:00 sata telefonom nazvao svoju bivšu 25-godišnju djevojku i zamolio ju da ga odveze automobilom u Varaždin, što je ona i učinila, ali ju je tijekom vožnje udario, a kada je ona zaustavila vozilo na benzinskoj postaji, bio je fizički nasilan prema njoj uslijed čega je oštećenica zadobila više tjelesnih ozljeda.

Osnovano se sumnja da joj je nakon toga zaprijetio da će ubiti nju i članove njene obitelji.

Državno odvjetništvo je podnijelo prijedlog da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela te počinjenja kaznenog djela kojim prijeti.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog i odredila osumnjičenom 30-godišnjaku istražni zatvor.