Bivšem direktoru Stanoinga sudi se već 10 godina, a presuda se još ne nazire Foto: ArhivaVV/Ilustracija

Bivšem direktoru Stanoinga sudi se već 10 godina, a presuda se još ne nazire

| 7.10.2024. u 17:00h | Objavljeno u Crna kronika

U kaznenom postupku protiv Eduarda Brumena, bivšeg direktora i suvlasnika Stanoinga, koji je 2012. bio četiri mjeseca u istražnom zatvoru, prošli je petak održano ročište na koje je pozvan Mladen Delić, bivši direktor Zakmardyja, poduzeća koje je danas u stečaju kao i njegov osnivač Stanoing.

Brumena i Ivanku Strmečki optužnicom se tereti da su od 16. rujna 2010. do 29. studenog 2011. zajednički i dogovorno kao direktori Stanoinga, kako bi ishode kredite od više banaka i Auto-kluba Varaždin u ukupnom iznosu od 3.370.000 eura i 5.000.000 kuna - svjesno davali u zalog stanove i garaže koje je “Stanoing” već ranije kao nedovršene prodalo fizičkim i pravnim osobama koje su ih i isplatili u cijelosti, a kupoprodajnim se ugovorima obvezao izgrađene stanove im predati bez tereta.

- Pri tome su iskoristivši činjenicu što promjena vlasnika nije provedena u zemljišnim knjigama, budući “Stanoing” nije kupcima izdalo tabularne isprave za upis prava vlasništva prilikom sklapanja kupoprodajnih ugovora tih nedovršenih stanova, što im je i omogućilo davanje prodanih nekretnina u zalog, znajući da će zbog upisanih hipoteka za iznose kredita odobrenih “Stanoingu” vrijednost stanova i garaža biti znatno umanjena, što se i dogodilo, na koji način su njihovi kupci kao hipotekarni dužnici materijalno oštećeni za točno neutvrđene iznose, ali svakako veće od 30.000 kuna, stoji u optužnici...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u