Biciklisti ne koriste reflektirajuće prsluke, pješaci nepropisno prelaze cestu Foto: VV arhiva / ilustracija

Biciklisti ne koriste reflektirajuće prsluke, pješaci nepropisno prelaze cestu

I.D./Varaždinske vijesti | 12.5.2018. u 14:28h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Policijska uprava varaždinska izvijestila je o rezultatima preventivno-represivne akcije "Pješaci i biciklisti", koju su policijski službenici proveli 10. svibnja. Tom su prilikom utvrdili 51 prekršaj od strane pješaka, biciklista te vozača motornih vozila počinjenih na štetu spomenute dvije kategorije sudionika u prometu. Također je utvrđeno 30 ostalih prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviše ciljanih prekršaja počinili su biciklisti i to nekorištenjem reflektirajućih prsluka ili reflektirajućih materija za vrijeme vožnje noću i nekorištenjem svjetala u takvim uvjetima vožnje, kao i vožnjom po obilježenim pješačkim prijelazima ili suprotno prometnom znaku u pješačkoj zoni i sl. Što se tiče pješaka, najviše prekršaja počinili su nepropisnim kretanjem kolnikom ili prelaženjem preko kolnika van obilježenih pješačkih prijelaza ili suprotno prometnim svjetlima na semaforima.

Za vrijeme trajanja navedene akcije, nije se dogodila ni jedna prometna nesreća u kojoj su sudjelovali pješaci i biciklisti, priopćili su iz varaždinske policije.